ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ PISA-2022

golovnaМіжнародне дослідження PISA дає величезний масив даних для розроблення та коригування освітньої політики, – про це сказав міністр освіти і науки України Лісовий О.В. на презентації національних результатів дослідження 5 грудня 2023 року, що були отримані учнями українських шкіл. За словами міністра, у Міністерстві освіти і науки України розуміли, що освітні втрати через пандемію і війну є неминучими, проте, зараз уже є розуміння масштабів: «Ми вже розпочали роботу для надолуження освітніх втрат і будемо робити це, ґрунтуючись на результатах дослідження».

Модератором заходу була директор Українського центру оцінювання якості освіти, національний координатор PISA в Україні, – Вакуленко Т.С., яка наголосила на тому, що результати PISA-2022 можуть допомогти вітчизняному політикуму й освітянській спільноті напрацювати ефективні заходи для забезпечення стійкості нашої системи освіти та її поступу,  в умовах продовження реформи Нової української школи.

Нарада об’єднала представників Кабінету Міністрів, фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, Верховної Ради України, ОЕСР, ЮНІСЕФ, ДСЯО, УЦОЯО, міжнародного фонду «Відродження», благодійного фонду «SavED», регіональних центрів оцінювання якості освіти, департаментів освіти і науки, обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, ГО «ЕдКемп Україна», «Смарт освіта», «Освіторія», «Батьки SOS» та ін.

У заході від Сумської області взяли участь директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Гробова В.П. (онлайн) та Остапенко О.І., завідувач навчально-методичного відділу моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (офлайн).

На нараді, під час панельних дискусій, було обговорено: результати українських підлітків у тестуванні з математики, читанні та з природничо-наукових дисциплін; якими є ці результати на тлі країн ОЕСР і низки референтних країн; що означають ці результати і які передумови їх отримання; із якими завданнями учнівство впоралося гарно, а у виконанні яких має зони для розвитку; які демографічні, соціально-економічні, освітні чинники вплинули на результати і як саме тощо.

У деталях на YouTube-каналі МОНУ https://www.youtube.com/watch?v=Y_QK3p_4920

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO