ЛІНГВОСЕТ «ГОВОРІМО УКРАЇНСЬКОЮ!»

1Про красу українського національного одягу сказано багато. Національний костюм українців надзвичайно колоритний. А різноманітні прикраси, як чоловічі, так і жіночі, були не тільки предметами гардероба, а й витворами народного мистецтва. Упродовж багатьох років прикраси змінювалися за формою, матеріалом, кольором, значенням.

Традиційними жіночими українськими прикрасами є намиста, дукачі, салби, дукати, пацьорки, згради, ґердани та інші . Жінки одягали їх як на свята, так і в будні. Чим більше нагрудних прикрас було в жінки, тим заможнішою вона вважалася.

bysuНамиста – це прикраси, які привертають увагу, уособлюють елегантність і є символом краси та розкоші. Серед багатої спадщини прикрас нашого світу одні з найбільш чудових та унікальних їх представників – старовинні намисто-баламут, виготовлене з перламутру.

Існує кілька версій походження слова «Баламут» у контексті старовинних намист. Одна з версій пов'язує його з арабською мовою, де «balamut» означає «бурштин» або «дорогоцінний камінь». В інших джерелах згадується, що слово «Баламут» походить від грецького слова «balma», що перекладається як «підробка» або «імітація». Це може вказувати на те, що перші намиста- баламути були створені з використанням спеціальної техніки, щоби нагадувати справжній бурштин або дорогоцінне каміння.

Насправді, намисто-баламут виготовляються  з натурального перламутру, який є дорогоцінним та унікальним матеріалом. Перламутр має особливий блиск і текстуру.

Використовуючи перламутр, майстри-ювеліри створювали різні форми та візерунки, надаючи намистам особливий шарм та вишуканість. Намиста баламути можуть мати різні відтінки та кольори: від ніжно-білого – до яскраво-блакитного або, навіть, зеленого.

Старовинні намиста-баламути є рідкістю через обмежену їх кількість. Багато з них були створені в далекі часи, але, на жаль, не всі збереглися до наших днів. Саме тому, їх цінують колекціонери, поповнюючи свою колекцію старовинних прикрас.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO