СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ МОТИВАЦІЇ ПЕДАГОГІВ У СИТУАЦІЇ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ

golovnaГоловною характеристикою нової повсякденності є високий рівень невизначеності. Більшість педагогічних працівників відчувають страх, розгубленість, злість, роздратування перед незвіданим, неясним, новим. А відтак потребують психологічного супроводу на шляху пошуку ресурсів для вирішення різноманітних труднощів і проблем та профілактики професійного вигорання.

Сучасні підходи до підвищення професійної мотивації педагогів у ситуації невизначеності та збереження їх психічного здоров’я обговорили практичні психологи закладів позашкільної освіти та психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників під час онлайн-семінару, що проходив 17.11.2023. У заході, проведеному  навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, узяли участь 22 особи.

За модераторства Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста центру, учасники ознайомилися зі стратегіями поведінки педагогів у ситуаціях невизначеності, пов’язаних із професійною діяльністю, опрацювали техніки для підвищення професійної мотивації педагогів, переосмислення професійної місії в нових умовах сьогодення, розвитку професійної рефлексії: «Дерево мого професійного Я», «Джерела ресурсів», «Мої сильні та слабкі сторони», «Цінності», «Кола ресурсів та підтримки», «Робота з непродуктивними думками».

Особливу увагу було приділено інтерактивному обговоренню професійних втрат та надбаних під час війни ресурсів, можливостей для професійної самореалізації та розвитку.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO