ГРУПА ПІДТРИМКИ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРОФІЛАКТИКИ ПОСТТРАВМАТИЧНИХ РОЗЛАДІВ

golОднією з ефективних форм підтримки дорослих, які пережили травмівні події, є групи підтримки, де одні люди допомагають іншим у складних для них ситуаціях. Питанням особливостей організації груп підтримки для осіб, які мають травмівний досвід, було присвячено онлайн-порадник для практичних психологів закладів позашкільної освіти області.

Порадник проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 20 жовтня 2022 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь 42 спеціалісти.

 Під час зустрічі учасники визначилися з поняттям «групи підтримки», особливостями їх організації для певної цільової аудиторії,  зупинилися на факторах, що впливають на ефективність роботи групи, визначилися з особливостями мотивації її членів до проговорення власних емоційних станів, набутого досвіду, який перешкоджає соціалізації, обміну ефективними стратегіями подолання.

Під час роботи в мікрогрупах практичні психологи, за модераторства методиста центру Лариси КОНДРАТЕНКО, напрацювали можливі варіанти проведення груп підтримки, визначилися із способами оцінки потреб цільової аудиторії, особливостями створення позитивного психологічного клімату в групах, шляхів підтримки мотивації учасників до їх відвідування, подолання можливих перешкод у роботі групи.

Особливу увагу було приділено методам та прийомам, що є ефективними на тому чи іншому етапі роботи групи.

  

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO