ДО ПИТАННЯ ПЕРЕГЛЯДУ І ДОПОВНЕННЯ ШКІЛЬНИХ ПРОГРАМ З КУРСІВ «ІСТОРІЯ УКРАЇНИ», «ВСЕСВІТНЯ ІСТОРІЯ», «ГРОМАДЯНСЬКА ОСВІТА»

golovna10 травня 2022 року в рамках договору про співпрацю з інститутом вивчення Голокосту «Ткума» для вчителі історії міста Суми та Сумської області, відбулася онлайн зустріч. Спікер – Ігор Щупак, кандидат історичних наук, автор підручників з історії, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Представниками Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти були Нікітін Юрій Олександрович, доктор історичних наук, ректор та Драновська Світлана Вікторівна, кандидат педагогічних наук, в.о. завідувача кафедри соціально-гуманітарної освіти.

В рамках зустрічі Ігор Щупак розкрив ключові аспекти програми з інтегрованого курсу «Вступ до історії та громадянської освіти» для 5-х класів, актуалізував необхідність перегляду і доповнення шкільних програм з курсів «Історія України», «Всесвітня історія», «Громадянська освіта», наголосив на необхідності розглядати історію України у глобальному контексті із скороченням матеріалу з історії росії та збільшення уваги до країн, з якими нашу державу пов’язує історична доля в минулому та сьогоденні – Польща, Велика Британія, США та інші.

У контексті зустрічі Ігор Щупак звернувся до вчителів історії тих районів Сумської області, які найбільше постраждали від російської агресії з метою реалізовувати принцип усної історії задля збереження пам’яті про ті події, які відбулися на території нашої області та фіксації злочинних дій армії рф.

Крім того, вчителі мали змогу долучитися до дискусії та висловити певні думки щодо трактування історичних термінів в сучасних умовах та ставленні до діяльності міжнародних організацій у рамках військової агресії рф.

foto

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO