ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО МУЛЬТИПРЕДМЕТНОГО ТЕСТУ ЗА СКЛАДНИКОМ : МАТЕМАТИКА

mathУкраїнський центр оцінювання якості освіти продовжує серію інформації про зміст майбутнього національного мультипредметного тесту (далі – НМТ) за складником: математика, який проводитимуть у комп’ютерному форматі.

Зміст завдань блоку НМТ з математики буде відповідати чинній програмі ЗНО з математики. Ця програма охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчалися у шкільному курсі, а саме: «Числа і вирази»; «Рівняння, нерівності і їх системи»; «Функції»; «Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»; «Планіметрія»; «Стереометрія».

Структурно блок НМТ з математики буде містити 20 завдань, з-поміж яких: 

  • 14 завдань з вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів;
  • 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);
  • 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання).

Зверніть увагу, що в блоці НМТ з математики не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. 

Завдання з математики буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, застосованої в зовнішньому незалежному оцінюванні. Тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді, по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 2 бали за кожну правильну коротку відповідь. Отже, за виконання завдань блоку НМТ з математики можна отримати від  0 до 30 балів.

Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) учасник знатиме після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведено в шкалу 100-200 балів (для отримання результату достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал). 

Завдання з математики у НМТ зможуть розв’язати не лише ті, хто вивчав математику на профільному рівні, а й ті, хто вивчав її на рівні стандарту. Адже здебільшого завдання відповідають саме програмі рівня стандарту. До того ж кожному учаснику тестування буде надано можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами, із якими можна ознайомитися за посиланням:https://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2022/04/ZNO_Math_dovidkovy-materialy.pdf . Для розв’язання завдань з математики упродовж тестування можна буде скористатися чернеткою.

У підготовці до виконання завдань блоку НМТ з математики, передусім, варто продовжувати ретельно працювати над шкільною програмою з математики, відвідуючи онлайн або офлайн уроки, які проводять вчителі, або уроки Всеукраїнської школи онлайн.

Для самостійного тренування доречно використовувати: 

Інформацію упорядковано завідувачем навчально-методичного відділу моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання Сумського ОІППО Остапенко О.І.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO