ПЕДАГОГІЧНА ІНТЕРНАТУРА – НЕВІД’ЄМНА СКЛАДОВА СТАНОВЛЕННЯ МОЛОДОГО ВЧИТЕЛЯ

golovnaУ Дорожній карті реформи базової та профільної школи, що була розроблена Громадською організацією «Ре:Освіта», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у 2021 році, зазначено, що одним із пріоритетів реформи «Нова українська школа», є зміни в системі професійної підготовки, особистого та професійного зростання вчителя.

Одним із напрямів цієї діяльності є організація у закладі освіти, за необхідності, педагогічної інтернатури – форми післядипломної педагогічної освіти, яка охоплює систематичну роботу педагогічного працівника над формуванням та вдосконаленням власної педагогічної майстерності, під керівництвом педагога-наставника, упродовж першого року професійної діяльності.

Функціонування педагогічної інтернатури в закладі освіти регламентовано наказом Міністерства освіти і науки України від 25.10.2021  № 1128 «Про затвердження Положення про педагогічну інтернатуру». У цьому документі визначені: основні завдання педагогічної інтернатури; умови, вимоги та строки її організації в закладі освіти; вимоги до педагога-наставника та його обов’язки. Окрім того, перелічені основні заходи педагогічної інтернатури; зазначені умови успішного її проходження та вимоги до оформлення звітної документації. Опрацювати зміст цього документа можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1670-21#Text.

На допомогу адміністрації та педагогам закладів освіти, – методичні рекомендації «Організація заходів педагогічної інтернатури в закладах освіти», де зазначено інформацію про організацію педагогічної інтернатури в закладі освіти; укладання програми педагогічної інтернатури; здійснення наставницької підтримки інтерна; звітування щодо результатів виконання програми педагогічної інтернатури на засіданні педагогічної ради; науково-методичну підтримку організації заходів педагогічної інтернатури. Більш детально ознайомитися із методичними рекомендаціями можна за посиланням https://uied.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/redagogical-internship-2022.pdf  

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO