ОНЛАЙН-ЗЛІТ КЕРІВНИКІВ СЛУЖБ ПОРОЗУМІННЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

golovnaОсобливості організації діяльності служб порозуміння закладів освіти в сучасних умовах розглядали в рамках онлайн-зустрічі  їх керівники.

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 8 жовтня 2020 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

 

Відповідно до підписаного у травні 2020 року Президентом України Указу «Про Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі» одним із дієвих інструментів його створення визначено відновні практики, що дозволяють ефективно вирішувати спірні питання, конфлікти в учнівському середовищі, тим самим попереджаючи насильницькі способи в їх розв’язанні, сприяючи формуванню взаємної поваги.

Ведуча вебінару Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, здійснила короткий екскурс в історію створення служб порозуміння у закладах освіти області, наголосила на важливій ролі медіаторів у процесі миробудування, долученні педагогів та батьків  до ненасильницьких способів розв’язання конфліктних ситуацій.

Власним досвідом щодо запровадження служби порозуміння в закладі освіти та перспективами розвитку в умовах карантинних обмежень поділилися їх керівники Олена ЗВОНОВСЬКА (Лебединська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7), Вікторія СЕВРЮК (Конотопська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10), Анна ЮСИЧЕНКО (Бездрицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Бездрицької сільської ради Сумського району).

Лариса КОНДРАТЕНКО, методист навчально-методичного центру, наголосили на нормативному забезпеченні діяльності служби порозуміння як умови ефективності її діяльності.

По закінченню зустрічі з метою впровадження культури миру в закладах освіти учасники ініціювали  проведення в соціальній мережі Фейсбук обласного флешмобу «Миробудування для мене – це», приуроченого до Всесвітнього Дня психічного здоров’я (10 жовтня). У рамках флешмобу учасники поділяться своїми історіями про мир, миробудування у формі твору, фото- чи відеоматеріалів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO