Шкільна медіація – шлях до згоди

на головнуЗ метою впровадження в навчальних закладах Сумської області відновних практик, 16-18 лютого 2016 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено тренінг-курс з підготовки спеціалістів зі створення та керування шкільною службою примирення.

Цього разу, окрім практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів, уперше в тренінгу взяли участь спеціалісти, які працюють у професійно-технічних навчальних закладів області. Усього пройшли навчання 27 практичних психологів.

Протягом перших двох днів учасники ознайомилися з основними підходами до вирішення конфліктів, розглянули переваги шкільної медіації у порівнянні з іншими способами вирішення тих конфліктів, що виникають між однолітками, визначили основні етапи створення служб порозуміння.

Останній день був присвячений ознайомленню з методикою проведення іншої відновної практики – «Коло примирення», зокрема історії його становлення, основним правилам та принципам проведення. Практичні психологи ознайомилися й з іншими видами «Кіл» та попрактикувалися у проведенні «Кола цінностей».

До відома

Історія становлення шкільних служб розв’язання конфліктів в області бере свій початок з 2008 року.

У 2015-2016 навчальному році шкільні служби розв’язання конфліктів працюють у 30 загальноосвітніх навчальних закладах.

П’ятий рік поспіль у вересні до Міжнародного дня Миру проводиться обласний зліт шкільних медіаторів. Упровадження у практику роботи навчальних закладів медіації дозволяє одноліткам розв’язувати конфлікти творчо та мирно, без необхідного втручання дорослих, в однаковій мірі задовольняти потреби усіх сторін.

Сподіваємося, що розвиток служб медіації однолітків дозволить багатьом навчальним закладам зробити суттєві зміни в шкільній атмосфері, загальній дисципліні й навіть у ставленні учнів до навчання.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO