Використання виховних технологій національно-патріотичного спрямування на уроках української мови та літератури і в позакласній роботі

на головну resultВиховати гуманіста, патріота, гармонійно розвинену особистість – мета кожного педагога. Лише справжній митець своєї справи здатний виховати Людину з великої літери.

Відповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної на 2015 рік, 29-30 вересня 2015 року на базі Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. П.І. Калнишевського Роменської міської ради відбувся обласний науково-практичний семінар «Використання виховних технологій національно-патріотичного спрямуванняна уроках української мови та літератури і в позакласній роботі» для вчителів української мови та літератури загальноосвітніх навчальних закладів.

Мета проведення семінару – ознайомлення з досвідом роботи педагогічного колективу Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. П.І. Калнишевського Роменської міської ради з питань національно-патріотичного виховання, визначення ефективних форм і методів формування національної ідентичності українця, вироблення рекомендацій щодо формування в молодого покоління патріотичної свідомості, пошани до Батьківщини, її минулого й сьогодення.

На семінарі були присутні представники від районів (міст), окрім Охтирського, Путивльського, Середино-Будського, Ямпільського районів та м. Шостка.

Іваницька Ірина Олексіївна, начальник відділу освіти виконавчого комітету Роменської міської ради, охарактеризувала стан та перспективи розвитку регіонального освітнього середовища міста Ромни.

Судьїна В.В., директор Роменської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. П.І. Калнишевського, яскраво презентувала успіхи та перемоги колективу закладу.

Про шляхи реалізації Концепції національно-патріотичного виховання учнівської молоді, формування в неї національної та патріотичної самосвідомості, національної ідентичності доповіла у своєму виступі методист української мови та літератури Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Шерстюк Л.М. і надала методичні рекомендації щодо роботи зі словом як з генетичним кодом на уроках української мови та літератури.

Особливості реалізації соціокультурної змістової лінії та виховного потенціалу уроків української мови та літератури продемонстрували вчителі Кочура К.В., Науменко О.М., Ізергіна Н.В.

Використанням виховного потенціалу в практиці роботи навчального закладу засобами музейної педагогіки поділилися учитель української мови та літератури Науменко О.М., учитель музичного мистецтва Вовченко Л.І.

Завадько Т.В., заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель української мови та літератури, провела засідання педагогічної студії з питань упровадження національно-патріотичного виховання.

Незабутні враження учасники семінару отримали від виховного заходу «Літературна вітальня «Ти для мене одна, Україно свята, нездоланна ніким і ніколи!». Це був неперевершений калейдоскоп творчості педагогічного колективу школи. Щиро й зворушливо, піднесено і гордо звучали вірші, пісні про минуле, сучасне України. Намальовані учнями плакати закликали жити в мирі й злагоді, творити щасливе майбутнє незалежної України.

Учасники дводенного семінару відвідали визначні місця Роменської землі, зокрема, історико-меморіальний комплекс «Батьківщина кошового отамана П. Калнишевського»

Учасники семінару отримали методичні рекомендації щодо шляхів реалізації Концепції національно-патріотичного виховання учнівської молоді на уроках української словесності та в позаурочній діяльності, а також інші інформаційні матеріали.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO