Обласний науково-практичний семінар «Специфіка та результативність підготовки учнів до участі в інтелектуальних олімпіадних змаганнях»

P4091449 resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної на 2015 рік 9 квітня 2015 року на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 м. Суми відбувся обласний науково-практичний семінар «Специфіка та результативність підготовки учнів до участі в інтелектуальних олімпіадних змаганнях» для учителів української мови та літератури загальноосвітніх навчальних закладів.

На семінарі були присутні представники від районів (міст), окрім Путивльського району та мм. Шостка, Ромни.

Учасників семінару гостинно зустріла Радько О.В., заступник директора з навчально-виховної роботи Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 м. Суми, яка яскраво презентувала успіхи та перемоги колективу закладу

Про організацію та результативність роботи з філологічно обдарованими учнями Сумської області доповіла у своєму виступі методист української мови та літератури Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Шерстюк Л.М. і надала методичні рекомендації щодо поліпшення роботи з дітьми різних видів обдарованості.

З психологічними особливостями роботи з обдарованими учнями ознайомила у своєму виступі Борцова М.В. – старший викладач кафедри психології Сумського ОІППО.

Коряка Г.Г., керівник методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 м. Суми, поділилася досвідом роботи з питання ролі МО в результативності роботи з обдарованими учнями.

Творчо й плідно пройшли майстер-класи вчителів:

«Творчі завдання з розвитку мовлення Написання творів різних жанрів. Зошит-додаток для удосконалення мовно-граматичних умінь» (Назаренко Л.Г., учитель української мови та літератури Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7, м. Суми);

«Елементи ейдетики на уроках української літератури як засіб формування творчої особистості» (Сенченко Т.П., учитель української мови та літератури Кролевецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Кролевецької районної ради);

«Робота з різновіковими групами обдарованих учнів. Як уникнути кліпового мислення?» (Рогова Н.В., учитель української мови та літератури Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10 імені Героя Радянського Союзу О. Бутка , м. Суми).

Учасники заходу долучилися до святкування першого виходу «Кобзаря» Тараса Шевченка. Щиро й зворушливо, гордо й піднесено звучали рядки з поезій Великого Кобзаря в музеї Тараса Григоровича Шевченка, створеному вчителями, учнями, батьками.

Учителі області схвально відгукнулися про семінар: «На обласному науково-методичному семінарі, який відбувся 09.04.2015 р. почерпнула для себе багато нової цікавої інформації. Дуже сподобалося, що не було загальних фраз, а лише конкретні рекомендації щодо методів, які допоможуть уникнути кліпового мислення учнів, майстер-класи.

Та найбільше захоплення викликали виступи учениць, які щиро ділилися секретами якісної підготовки до участі в інтелектуальних змаганнях.

Дякую колегам із Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7, які презентували кабінети української мови та літератури. Після таких семінарів з’являються нові ідеї, бажання досягати нових вершин. Дякую організаторам семінару за доброзичливу та творчу атмосферу» (Учитель Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Лебединської міської ради Капран Л.О.)

Учасники семінару отримали методичні рекомендації щодо роботи з вище зазначеною категорією учнів, а також інші інформаційні матеріали.

P4091369 result P4091425 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO